-350 ялавічыны,
-4 марынаваных агурка,
-2 морквы,
-2 цыбуліны,
-2 бульбіны,
-50 г свінога вэнджанага сала,
-1 корань пятрушкі,
-лаўровы ліст,
-зялёная цыбуля,
-зеляніна,
-соль,
-перац,
-смятана - па густу.
Мяса заліце вадой і адварыце да гатовасці. Моркву, корань пятрушкі, бульбу вымыйце, ачысціце, нарэжце саломкай. Цыбулю ачысціце, нарэжце паўколамі, зеляніну пятрушкі, кропу і пёры цыбулі дробна пасечыце.
Агуркі прамыйце і нарэжце кружочкамі. На разагрэтай патэльні абсмажце нарэзанае кавалачкамі сала, затым пакладзіце моркву, цыбулю, корань пятрушкі, і тушыце ўсё 5 - 7 хвілін.
У кіпячы булён дадайце тушаную гародніну, бульбу, агуркі, лаўровы ліст, пасаліце і паперчыце па густу і варыце да гатовасці бульбы. За некалькі хвілін да гатовасці пасыпце зелянінай. Падавайце са смятанай.
|