- булён (мясны ці рыбны)
- капуста - 1/5 маленькага качана
- бульба - 3-4 клубня
- пятрушка - 30 г
- салера - 10 г
- цыбуля-парэя - 20 г
- маргарын сталовы - 1 ст.л.
- морква - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- тамат- пюрэ - 1 ст.л.
- агуркі салёныя - 2-3 шт.
- шпік – 15 г
- смятана - 1 ст.л.
- лаўровы ліст,
-перац духмяны гарошкам,
-соль,
-зеляніна - па густу
- расол агурочны - па густу
Сала нарэзаць, растапіць, спасераваць у ім рэпчатую цыбулю і моркву, дадаць тамат-пюрэ і працягваць пасераванне да афарбоўвання тлушчу ў адзін колер.
Капусту нашаткаваць, карэнні і цыбулю дробна парэзаць і спасераваць на тлушчы. Агуркі ачысціць ад скуркі і нарэзаць кружочкамі, бульбу - долькамі ці брусочкамі.
У кіпячы булён (рыбны ці мясны) ці ваду пакласці капусту, давесці да кіпення, пасля чаго дадаць пасераваныя карэнні, бульбу, агуркі і працягваць варыць яшчэ 20-25 хвілін. За 5-10 хвілін да канчатка варкі пакласці соль і заправіць суп кіпячоным працэджаным агурочным расолам.
|