- бульба - 5-6 клубняў
- крупа (пшанічная, пярловая, аўсяная) - 1 шклянка
- морква - 1 шт. сярэдніх памераў
- корань пятрушкі - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- масла сметанкавае - 2 ст.л.
- агуркі салёныя - 2 шт. сярэдніх памераў
- тамат-пюрэ - 1 ст.л.
- агурочны расол - 1/2 шклянкі
- соль,
-перац,
-лаўровы ліст - па густу
- булён ці вада - 2 л
- мяса (ялавічына, бараніна) - 500-600 г
Расольнік рыхтуюць на мясным булёне з рознымі мяснымі прадуктамі. Для вегетарыянскага расольніку запатрабуюцца свежыя ці сушоныя грыбы (5-6 шт.). Крупу перабраць, добра прамыць, заліць трыма няпоўнымі шклянкамі кіпеню, паставіць на слабы агонь і распарыць да размякчэння.
Адвар зліць, а крупу прамыць. Бульбу нарэзаць невялікімі брусочкамі, моркву і пятрушку лустачкамі, цыбулю - паўколамі. Карэнні і цыбулю абсмажыць на масле, дадаўшы тамат-пюрэ.
Агуркі ачысціць, выдаліўшы скурку і насенне. У кіпячы булён пакласці крупу і варыць да гатовасці. За 15-20 хвілін да канчатка варкі дадаць бульбу, пасераваныя карэнні, агуркі. У канцы варкі расольнік заправіць агурочным расолам, соллю па густу.
|