- вугор – 1200 г
- агурочны расол - 1/2 шклянкі
- мука - 1 ст. л.
- салёныя агуркі - 5 шт.
- чорны перац - 10 гарошын
- лаўровы ліст - 2 шт.
- пятрушка - па густу.
Сварыць булён з карэнняў, рэзкіх затавак, невялікай колькасці солі і вытрыбушанага вугра. Булён працадзіць, уліць туды агурочны расол, закіпяціць.
Муку развесці паступова халоднай вадой, расцерці, каб не было камякоў, развесці юхой, працадзіць, уліць у агульную юху, памешваючы, дадаць лустачкамі нарэзаных, вычышчаных ад скуркі агуркоў, трохі лісця пятрушкі, пракіпяціць і падаць да стала.
Адваранага вугра можна падаць у супе ці асобна, нарэзаўшы кавалкамі.
|