- галавізна рыб асетровых парод – 500 г
- судак (сом, трэска, акунь марскі) – 200 г
- корань пятрушкі - 45 г
- пастарнак - 30 г
- корань салеры - 15 г
-цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- цыбуля-парэя - 30 г
- шчаўе - 1 шчыльны пучок
-шпінат (можна салату) - 1 шчыльны пучок
- агуркі салёныя - 2 шт.
- зеляніна
-расол агурочны - па густу
Галавізну рыб асетровых парод рассекчы на 2-4 часці, добра прамыць і варыць гадзіну ці ледзь больш. Затым адлучыць мякаць ад храсткоў, выдаліўшы пры гэтым панцырныя пласцінкі, храсткі асобна давесці да гатовасці.
Рыбу (сом, трэска, акунь марскі) разрабіць на паляндвіцу са скурай і рэбернымі косткамі, нарэзаць кавалкамі, сварыць асобна да гатовасці. Карэнні і цыбулю дробна нашаткаваць і спасераваць на тлушчы.
Перабранае лісце шчаўя і шпінату (ці замяняючай іх салаты) пасекчы як капусту, агуркі ачысціць ад скуркі і, разрэзаўшы ўздоўж, выдаліць насенне, а затым нарэзаць папярок буйнай саломкай (па жаданні скурку і насенне можна не выдаляць).
У кіпячы булён пакласці пасераваныя гародніну, агуркі, заправіць спецыямі і паставіць на агонь на 15-20 хвілін. За 5 хвілін да канчатка варкі ў расольнік дадаць шпінат, шчаўе, соль і агурочны расол (па густу), які папярэдне пракіпяціць і працадзіць.
Пры падачы пакласці ў талерку прагрэтую мякаць рыбы і храсткі галавізны, смятану і зеляніну.
|