-рыба – 500 г
-пярлоўка ці рыс - 0.25 шклянкі
-бульба - 2 шт.
-морква - 1 шт.
-пятрушка (корань) - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-масла сметанкавае - 1 ст.л.
-мука - па густу
-смятана - 1/2 шклянкі
-памідоры салёныя - 2-3 шт.
-перац чорны (молаты) - па густу
-соль - па густу.
Груцу ці рыс прамыць, злучыць з кубікамі бульбы, цёртай на буйнай тарцы морквай, коранем пятрушкі, дробна нашаткаванай цыбуляй, пакласці перац, пасаліць і варыць да гатовасці круп і гародніны.
Затым пакласці рыбу, тонка нарэзаныя памідоры, падсмажаную ў масле муку. Зменшыць агонь, расольнік злёгку пракіпяціць. Перад падачай заправіць смятанай
|