Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    РАСОЛЬНІК СА ШЧАЎЕМ

    - ныркі ялавічныя - 500 г

    - салёны агурок - 2 шт.

    - пятрушка (корань) - 2 шт.

    - салера - 1 сцябло

    - цыбуля-парэя - 1 сцябло

    - цыбуля рэпчатая - 1 галоўка

    - бульба - 4 шт.

    - алей - 2 ст. лыжкі

    - шчаўе - 100 г

    - соль - па густу

     

    З нырак зніміце тлушч і плёнкі. Разрэжце кожную нырку на 3-4 часці, абмыйце, пакладзіце ў каструлю, заліце халоднай вадой і закіпеціце. Потым ваду зліце, ныркі яшчэ раз абмыйце, ізноў заліце халоднай вадой і пастаўце варыць на 1-1,5 гадзіны.

    Для падрыхтоўкі расольніка вычышчаныя карэнні і цыбулю нашаткуйце ў выглядзе саломкі і падсмажце на масле ў супавым рондалі. Пасля гэтага рондаль зніміце з агню, пакладзіце ў яго нарэзаную брусочкамі бульбу, заліце булёнам і давядзіце да кіпення.

    Затым дадайце вычышчаныя і нарэзаныя лустачкамі салёныя агуркі і варыце 25-30 хвілін. За 5-10 хвілін да канчатка варкі для вастрыні дадайце ў расольнік працэджаны ўскіпячоны агурочны расол, нарэзанае шчаўе (ці салату) і соль.

    Перад падачай на стол у расольнік пакладзіце ныркі, нарэзаныя лустачкамі, смятану ці сліўкі і дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі ці кропу.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (20.07.2014)
    Праглядаў: 197 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar