- асятрына – 300 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- пятрушка (корань) - 1 шт.
- салера (корань) - 1 шт.
- салёны агурок - 1-3 шт.
- сметанкавае масла - 1 ст.л.
- 1 шклянка агурочнага расола - па густу
- лаўровы ліст - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
-зеляніна - па густу.
З падрыхтаванай асятрыны, цыбулі, спецый і солі вараць булён каля гадзіны. Нарэзаныя саломкай карэнні, кубікамі салёныя агуркі тушаць у масле з невялікай колькасцю расола каля 20 хвілін, кладуць у гатовы булён, ўліваюць расол і даюць пракіпець. Падаючы, пасыпаюць насечанай зелянінай пятрушкі ці кропу.
|