-баравікі (сушаныя) - 1 жменя
-грыбная вада (у якой замочвалі грыбы) - 1.5 л
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-пячонка – 200 г
-бульба – 200 г
-марынаваныя агуркі – 100 г
-чабор (сушоны) - 1/2 г.л.
-зіра - 1/2 г.л.
-мука - 1 ст.л.
-сметанкавае масла – 50 г
-лаўровы ліст - па густу
-духмяны перац (гарошак) - 5 шт.
-чорны перац (гарошак) - 10 шт.
-соль - па густу
-пятрушка - 1/2 пучка
-агурочны расол.
Сушоныя грыбы на ноч заліць вадой і пакінуць брыняць (для паскарэння працэсу можна грыбы заліць кіпенем, гэта значна скароціць час). Пячонку памыць, парэзаць на невялікія кавалачкі, заліць невялікай колькасцю вады і давесці да кіпення.
Калі закіпіць зняць з агню і зліць ваду. Такім чынам, вы атрымаеце пасля празрысты булён. Грыбы выняць з вады, ваду будзем выкарыстоўваць для падрыхтоўкі расольніку.
Ваду паставіць на агонь, адправіць у ваду пачышчаную і парэзаную на кубікі бульбу, давесці да кіпення і пакінуць варыцца на павольным агні. Пакінутую гародніну пачысціць і дробна парэзаць.
Цыбулю, моркву і грыбы злёгку пасмажыць на сметанкавым масле з лыжкай мукі і дадаць іх у суп. Туды ж пакласці пячонку. Дадаць у расольнік спецыі, усё акрамя солі. Дробна нарэзаць агуркі.
Пакласці іх у булён, даць закіпець. Зняць спробу, і па неабходнасці дадаць соль і агурочны расол. Даць некалькі хвілін пакіпець, дадаць нарэзаную пятрушку і зняць з агню.
|