-2 ныркі,
-2 морквы,
-1 бручка,
-2 бульбіны,
-2 агурка,
-1 корань салеры,
-1 корань пятрушкі,
-3-4 гарошыны перцу чорнага.
Нарэзаць кубікамі моркву, бручку, корань пятрушкі, салеру. Цыбулю нашаткаваць і абсмажыць разам з гароднінай, дадаўшы 2 г. лыжкі мукі. У падсоленую ваду апусціць абсмажаную гародніну і нарэзаную бульбу.
Вычышчаныя і нарэзаныя долькамі салёныя агуркі пакласці ў суп пасля таго, як бульба і астатняя гародніна закіпіць. За 5 хвілін да гатовасці ў суп пакласці перац гарошкам.
Асобна сварыць ныркі, нарэзаць дробнымі долькамі і пакласці ў гатовы суп. Перад падачай на стол суп заправіць смятанай.
|