-бульба - 5-6 шт.
-морква - 1 шт.
-пятрушка (корань) - 1 шт.
-соль - па густу
-агуркі салёныя - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 3 шт.
-яйка - 1 шт.
-вада - 1.5 г
-рыба баттэрфіш – 800 г
-спецыі - па густу.
Рыбу пачысціць і вытрыбушыць. Галаву і косці заліць халоднай вадой. Дадаць лаўровы ліст, спецыі, пасаліць і паставіць на агонь. Цыбулю і моркву дробна нарэзаць і абсмажыць на сметанкавым масле.
У гатовы працэджаны булён пакласці абсмажаныя цыбулю і моркву, пятрушку і варыць на слабым агні. Калі гародніна будзе гатовая, у булён пакласці бульбу.
Хвілін праз 8-10 дадаць злёгку адвараныя (прыпушчаныя) салёныя агуркі, фрыкадэлькі і давесці расольнік да гатовасці.
Перад падачай пасыпаць зелянінай пятрушкі.
Для падрыхтоўкі фрыкадэлек паляндвіцу рыбы і цыбулю прапусціць праз мясасечку, дадаць яйка, соль, перац і добра перамяшаць. З атрыманага фаршу вырабіць фрыкадэлькі (5-7 штук на порцыю).
|