Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    РАСОЛЬНІК З ФРЫКАДЭЛЬКАМІ З КАЛЬМАРАЎ І РЫСУ

    - бульба - 3-4 клубня

    - морква - 1 шт.

    - корань пятрушкі - 3 г

    -корань салеры - 3 г

    -корань пастарнака - 3 г

    - цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна

    - агуркі салёныя - 2-3 шт.

    - масла сметанкавае - 1 ст.л.

    - смятана - 1 ст.л.

    - зеляніна пятрушкі - па густу

    -лаўровы ліст - па густу

    -перац гарошкам - па густу

    -соль - па густу

    для фрыкадэлек:

    - кальмары вычышчаныя - 100 г

    - рыс - 1 ст. л.

    - яйка - 1/2 шт.

    - цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна

    - зеляніна,

    - перац чорны молаты,

    -соль - па густу

     

    Моркву, корань пастарнака, пятрушкі, салеры прамыць і ачысціць, затым разам з рэпчатай цыбуляй нарэзаць саломкай і абсмажыць на сметанкавым масле. Падрыхтаваныя салёныя агуркі нарэзаць саломкай і прыпусціць у невялікай колькасці вады да паўгатовасці.

    У кіпячую ваду пакласці абсмажаную гародніну, нарэзаную буйнымі кубікамі вычышчанаую бульбу і варыць да паўгатовасці бульбы, затым дадаць салёныя агуркі, фрыкадэлькі з кальмараў з рысам, лаўровы ліст, перац гарошкам і давесці расольнік да гатовасці, у канцы ўліць па густу агурочны расол, пасаліць.

    Гатовы расольнік разліць па талерках, пакласці смятану і дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі ці кропу.

    Для падрыхтоўкі фрыкадэлек вычышчаныя ад плёнак і хорды кальмары нарэзаць на невялікія кавалачкі, двойчы прапусціць праз мясасечку, змяшаць з адвараным рысам, сырымі яйкамі, дробна насечанай пасераванай цыбуляй, чорным молатым перцам, соллю, здробненай зелянінай.

    Атрыманую масу добра перамяшаць, сфармаваць з яе шарыкі велічынёй з грэцкі арэх

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (20.07.2014)
    Праглядаў: 162 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar