- бульба - 3-4 клубня
- морква - 1 шт.
- корань пятрушкі - 3 г
-корань салеры - 3 г
-корань пастарнака - 3 г
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- агуркі салёныя - 2-3 шт.
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
- смятана - 1 ст.л.
- зеляніна пятрушкі - па густу
-лаўровы ліст - па густу
-перац гарошкам - па густу
-соль - па густу
для фрыкадэлек:
- кальмары вычышчаныя - 100 г
- рыс - 1 ст. л.
- яйка - 1/2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- зеляніна,
- перац чорны молаты,
-соль - па густу
Моркву, корань пастарнака, пятрушкі, салеры прамыць і ачысціць, затым разам з рэпчатай цыбуляй нарэзаць саломкай і абсмажыць на сметанкавым масле. Падрыхтаваныя салёныя агуркі нарэзаць саломкай і прыпусціць у невялікай колькасці вады да паўгатовасці.
У кіпячую ваду пакласці абсмажаную гародніну, нарэзаную буйнымі кубікамі вычышчанаую бульбу і варыць да паўгатовасці бульбы, затым дадаць салёныя агуркі, фрыкадэлькі з кальмараў з рысам, лаўровы ліст, перац гарошкам і давесці расольнік да гатовасці, у канцы ўліць па густу агурочны расол, пасаліць.
Гатовы расольнік разліць па талерках, пакласці смятану і дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі ці кропу.
Для падрыхтоўкі фрыкадэлек вычышчаныя ад плёнак і хорды кальмары нарэзаць на невялікія кавалачкі, двойчы прапусціць праз мясасечку, змяшаць з адвараным рысам, сырымі яйкамі, дробна насечанай пасераванай цыбуляй, чорным молатым перцам, соллю, здробненай зелянінай.
Атрыманую масу добра перамяшаць, сфармаваць з яе шарыкі велічынёй з грэцкі арэх
|