- агурочны расол - па густу
- бульба - 2-3 клубня
- крупа пярловая - 1 ст.л.
- цыбуля рэпчатая - 1 ст.л.
- морква - 1 шт.
- корань пятрушкі - 5 г
- корань салеры - 5 г
- агуркі салёныя - 2 шт.
- тлушч - 1 ст.л.
- зеляніна пятрушкі - па густу
для фрыкадэлек:
- селядзец свежы - 60 г
- паляндвіца селядца вэнджанага - 20 г,
-цыбуля рэпчатая - 1/2 цыбуліны
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
- яйка - 1 шт.
- мука - 1 г.л.
- зеляніна пятрушкі,
-перац чорны молаты,
-соль - па густу
Для фрыкадэлек мякаць свежага і вэнджанага селядца прапусціць праз мясасечку, дадаць дробна насечаную сырую (але лепш абсмажаную цыбулю), соль, чорны молаты перац, сырое яйка, муку, дробна нарэзаную зеляніну. З атрыманай масы сфармаваць фрыкадэлькі велічынёй з грэцкі арэх.
Груцу адварыць да гатовасці (аптымальныя суадносіны 1 шклянка круп на 4 шклянкі вады), пакласці без адвара ў кіпячую ваду, дадаць пасераваную рэпчатую цыбулю і моркву, а корань салеры і пятрушкі нарэзаць кубікамі і пакласці ў сырым выглядзе.
Праз 10 хвілін дадаць кубікі бульбы. Калі бульба сварыцца да паўгатовасці, пакласці прыпушчаныя салёныя агуркі (папярэдне вычышчаныя ад скуркі і нарэзаныя кубікамі), фрыкадэлькі і ўсё варыць на слабым агні да гатовасці.
Заправіць расольнік па густу агурочным расолам. Пры падачы пасыпаць расольнік дробна нарэзанай зелянінай
|