-400 г свежых ці кансерваваных груздоў
-2 цыбуліны
-2 памідора
-2 салёных агурка
-1/3 кораня пятрушкі
-2 ст.л. маслін
-1,5 л вады ці булёна
-1 ст.л. сметанкавага масла
-спецыі: лаўровы ліст, перац, соль, востры перац
-зеляніна для ўпрыгожвання
-цытрына для ўпрыгожвання
Свежыя грыбы прамыць і пачысціць, салёныя (марынаваныя) прамыць ад расола. Нарэзаць лустачкамі. Абсмажыць нарэзаную цыбулю, грыбы і корань пятрушкі.
На сметанкавым масле патушыць нарэзаныя дробнымі кубікамі агуркі. Булён закіпяціць, выкласці ў яго абсмажаныя грыбы і дадаць тушаны агурок, трохі праварыць, дадаць спецыі, лаўровы ліст, нарэзаны памідор, нарэзаныя масліны і варыць да гатовасці грыбоў. Падаваць з зелянінай, смятанай і лустачкай цытрыны.
|