- вада – 3 л
- ялавічына – 300 г
- груца - 1/2 шклянкі
- морква - 1 шт.
- пятрушка (корань) - 1 шт.
- салера (корань) - 1 шт.
- сметанкавае масла - 1 ст.л.
- таматавая паста - 1 ст.л.
- салёныя агуркі - 2-3 шт.
- бульба - 2 шт.
- агурочны расол - 1 шклянка
- яйка (жаўток) - 1 шт.
- смятана - 1/4 шклянкі
- лаўровы ліст - па густу
-соль - па густу
-зеляніна - па густу.
Вараць злёгку падсолены ялавічны булён, працэджваюць, мяса наразаюць на порцыі. Ўсыпаюць у булён распараную груцу, вараць 40 хвілін.
Кладуць нашаткаваныя і пасераваныя ў масле з таматам карэнні, нарэзаныя кубікамі салёныя агуркі, бульбу, варанае мяса, спецыі і вараць 20 хвілін.
Перад падачай наліваюць у расольнік, ўскіпячоны працэджаны агурочны расол, расцёртую з жаўткамі смятану, дасаліваюць і даюць ўскіпець. Падаючы, пасыпаюць сечанай зелянінай кропу
|