-1 слоік кансерваў "Стаўрыда ў масле"
- 2 клубня бульбы,
-1,5 ст. лыжкі груцы,
-1 корань морквы,
-1 корань пятрушкі,
-1 салёны агурок,
-1 невялікая галоўка рэпчатай цыбулі,
-1 ст. лыжка алею,
-1 ст. лыжка тлушчу,
-некалькі гарошын духмянага перцу,
-лаўровы ліст,
-соль,
-зеляніна пятрушкі,
-4 г. лыжкі смятаны,
-1,5 л вады.
Груцу перабраць, добра прамыць, заліць 0,5 шклянкі кіпеню, паставіць на слабы агонь і распарыць да размякчэння. Адвар зліць, а крупу прамыць. Корань пятрушкі і салёны агурок нарэзаць саломкай, пакласці ў невялікую патэльню, дадаць трохі булёна, тлушч і прыпусціць да размякчэння гародніны. Моркву нарэзаць дробнымі кубікамі, цыбулю - саломкай і абсмажыць на алеі. У кіпячую ваду пакласці груцу і варыць 20-30 хвілін. За 15 хвілін да канчатка варкі апусціць у рондаль нарэзаную брусочкамі бульбу, падрыхтаваную гародніну, рыбу, лаўровы ліст, соль, перац. У талерку з расольнікам пакласці смятану і зеляніну пятрушкі.
|