- булён (грыбны, гароднінны)
- агурочны расол - па густу
- капуста белакачанная – 100 г
- бульба - 3-4 клубня
- морква - 1 шт.
- корань пятрушкі - 30 г
- корань салеры - 20-30 г
- цыбуля рэпчатая - 1-2 цыбуліны сярэдняга памеру
- агуркі салёныя - 3 шт.
- масла сметанкавае - 3 ст.л.
- смятана - 2 ст.л.
- соль - па густу
для клёцак:
- мука пшанічная - 3 ст.л.
- малако - 6 ст.л.
- яйка - 1 шт.
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
- соль - па густу
Гэты расольнік рыхтуецца на грыбным, мясным булёне ці гароднінным адвары. Белакачанную капусту нашаткаваць. Карэнні і цыбулю дробна парэзаць і спасераваць на тлушчы.
Агуркі ачысціць ад скуркі і нарэзаць кружочкамі, бульбу - долькамі ці брусочкамі. У кіпячы булён ці ваду пакласці капусту, давесці да кіпення, пасля чаго дадаць пасераваныя карэнні, бульбу, агуркі і працягваць варыць яшчэ 20-25 хвілін. За 5-10 хвілін да канчатка варкі пакласці соль і заправіць суп кіпячоным працэджаным агурочным расолам.
Асобна прыгатаваць мучныя ці бульбяныя клёцкі. Для гэтага ў рондаль з малаком ці булёнам пакласці сметанкавае масла, соль, даць закіпець і ўсыпаць прасеяную муку, добра размяшаць і праварыць некалькі хвілін.
Пасля гэтага зняць цеста з агню, увесці сырое яйка, старанна вымешваючы цеста. Гарбатнай лыжкай разрабіць маленькія клёцкі (прыблізна па 10-12 штучак на порцыю).
Мучныя клёцкі варта папярэдне адварыць у булёне ці злёгку падсоленай вадзе (на працягу 2-3 хвілін пасля закіпання). Пры падачы ў талерку з расольнікам пакласці клёцкі і смятану
|