Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    РАСОЛЬНІК З КЛЁЦКАМІ

    - булён (грыбны, гароднінны)

    - агурочны расол - па густу

    - капуста белакачанная – 100 г

    - бульба - 3-4 клубня

    - морква - 1 шт.

    - корань пятрушкі - 30 г

    - корань салеры - 20-30 г

    - цыбуля рэпчатая - 1-2 цыбуліны сярэдняга памеру

    - агуркі салёныя - 3 шт.

    - масла сметанкавае - 3 ст.л.

    - смятана - 2 ст.л.

    - соль - па густу

    для клёцак:

    - мука пшанічная - 3 ст.л.

    - малако - 6 ст.л.

    - яйка - 1 шт.

    - масла сметанкавае - 1 ст.л.

    - соль - па густу

     

    Гэты расольнік рыхтуецца на грыбным, мясным булёне ці гароднінным адвары. Белакачанную капусту нашаткаваць. Карэнні і цыбулю дробна парэзаць і спасераваць на тлушчы.

    Агуркі ачысціць ад скуркі і нарэзаць кружочкамі, бульбу - долькамі ці брусочкамі. У кіпячы булён ці ваду пакласці капусту, давесці да кіпення, пасля чаго дадаць пасераваныя карэнні, бульбу, агуркі і працягваць варыць яшчэ 20-25 хвілін. За 5-10 хвілін да канчатка варкі пакласці соль і заправіць суп кіпячоным працэджаным агурочным расолам.

    Асобна прыгатаваць мучныя ці бульбяныя клёцкі. Для гэтага ў рондаль з малаком ці булёнам пакласці сметанкавае масла, соль, даць закіпець і ўсыпаць прасеяную муку, добра размяшаць і праварыць некалькі хвілін.

    Пасля гэтага зняць цеста з агню, увесці сырое яйка, старанна вымешваючы цеста. Гарбатнай лыжкай разрабіць маленькія клёцкі (прыблізна па 10-12 штучак на порцыю).

    Мучныя клёцкі варта папярэдне адварыць у булёне ці злёгку падсоленай вадзе (на працягу 2-3 хвілін пасля закіпання). Пры падачы ў талерку з расольнікам пакласці клёцкі і смятану

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (20.07.2014)
    Праглядаў: 190 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar