- курыца – 800 г
- морква - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
- пятрушка (корань) - 1 шт.
- салера (корань) - 1 шт.
- бульба - 5 шт.
- агурок - 2 шт.
- топленае масла - 1-2 ст.л.
- смятана - 4 ст.л.
- соль - па густу
-лаўровы ліст - па густу
- перац чорны духмяны (гарошак) - 2-3 шт.
- пятрушка (зеляніна) - па густу
-кроп - па густу.
Курыцу заліць вадой і варыць да паўгатовасці, затым у булён пакласці спасераваныя на масле карэнні і цыбулю, нарэзаную кубікамі бульбу, прыпушчаныя агуркі, дадаць лаўровы ліст, 5-6 гарошын перцу, 1 шклянку пракіпячонага, працэджанага агурочнага расола і варыць расольнік да гатовасці. З гатовага расольніка выняць курыцу, разрэзаць яе ўздоўж, затым папярок на некалькі частак. У талеркі пакласці па кавалку курыцы, наліць расольнік, заправіўшы яго смятанай, зелянінай пятрушкі і кропу.
|