-трыбухі курыныя – 300 г
-агуркі салёныя - 4 шт.
-морква - 1-2 шт.
-рэпа – 50 г
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-корань пятрушкі – 30 г
-рыс - 1 ст.л.
-масла сметанкавае - 2-3 ст.л.
-часнык - 2-3 зубчыка
-зеляніна кропу– 5 г
-зеляніна пятрушкі – 5 г
-зеляніна эстрагону – 5 г
-лаўровы ліст- па густу
-перац чорны гарошкам - па густу
-соль - па густу
Закласці ў кіпень старанна прамытыя, нарэзаныя на дробныя кавалачкі курыныя трыбухі і варыць каля гадзіны, пасля чаго дадаць пасераваныя карэнні, прамыты некалькі разоў рыс і варыць да яго паўгатовасці.
Падчас варкі з булёна неабходна ўвесь час здымаць пену. Затым пакласці дробна нарэзаную рэпчатую цыбулю, перац, лаўровы ліст і варыць да гатовасці рысу, пасля чаго ўвесці прыпушчаныя агуркі, папярэдне вычышчаныя ад скуркі і насення, праварыць 5-7 хвілін, дадаць рэзкую зеляніну, варыць яшчэ 3 хвіліны. Зняць рондаль з агню і заправіць расцёртым маслам і соллю са здробненым часныком.
|