- агурочны расол - па густу
- мяса марскога грабешка - 60 г
- бульба - 2-3 клубня
- корань пятрушкі - 15 г
- морква - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- агуркі салёныя - 1-2 шт.
- масла топленае ці маргарын - 1 ст.л.
- смятана - 1 ст.л.
- зеляніна пятрушкі,
-перац чорны гарошкам,
-лаўровы ліст,
-соль - па густу
Мяса марскога грабешка пакласці ў кіпячую падсоленую ваду, дадаць чорны перац гарошкам, парэзаныя кубікамі моркву, корань пятрушкі і варыць 10 хвілін. Булён працадзіць, мяса марскога грабешка нарэзаць на кавалачкі.
У кіпячы булён пакласці брусочкі бульбы затым пасераваныя на масле карэнні і абсмажаную цыбулю. За 5-10 хвілін да канца варкі расольнік заправіць спецыямі, дадаць салёныя агуркі і пры неабходнасці агурочны расол.
Пры падачы ў талерку з расольнікам пакласці кавалачкі варанага мяса марскога грабешка, смятану і дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі
|