-мяса марскога грабешка - 60 г,
-бульба -100 г,
-корань пятрушкі -15 г,
-морква - 40 г,
-цыбуля рэпчатая - 30 г,
-агуркі салёныя - 40 г,
-масла топленае ці маргарын -10 г,
-смятана -10 г,
-зеляніна пятрушкі,
-перац чорны гарошкам,
-лаўровы ліст,
-соль.
Мяса марскога грабешка пакласці ў кіпячую падсоленую ваду, дадаць чорны перац гарошкам, моркву, корань пятрушкі і варыць 10 хвілін. Булён працадзіць, мяса марскога грабешка нарэзаць на кавалачкі.
У кіпячы булён пакласці нарэзаную брусочкамі бульбу, затым абсмажаныя карэнні і цыбулю. За 5-10 хвілін да канца варкі расольнік заправіць спецыямі, дадаць салёныя агуркі і пры неабходнасці агурочны расол.
Пры падачы ў талерку з расольнікам пакласці кавалачкі варанага мяса марскога грабешка, смятану і дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі.
|