- булён (мясны, грыбны, гароднінны)
- капуста марская марынаваная - 100 г
- бульба - 3-4 клубня
- морква - 1-2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- агуркі салёныя - 1-2 шт.
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
- смятана - 1 ст.л.
- соль,
-тамат-пюрэ,
-расол агурочны - па густу
Бульбу нарэзаць невялікімі брусочкамі, моркву і пятрушку лустачкамі, цыбулю - паўколамі. Карэнні і цыбулю абсмажыць на масле, дадаўшы тамат-пюрэ. Агуркі ачысціць, выдаліўшы скурку і насенне.
У кіпячы булён пакласці дадаць бульбу, пасераваныя карэнні, агуркі. Марскую капусту спасероаваць, пакласці ў кіпячы расольнік і варыць 3-5 хвілін да гатовасці капусты.
У канцы варкі расольнік заправіць агурочным расолам, соллю па густу. Пры падачы ў талерку з расольнікам пакласці смятану
|