-ялавічына (на костачцы) – 300 г
-свініна (на костцы) – 300 г
-баравікі - 2-3 шт.
-морква - 1 шт.
-рэпчатая цыбуля - 1 шт.
-салёныя агуркі - 3-4 шт.
-груца - 1/2 шклянкі
-бульба - 2-3 шт.
-агурочны расол - 1 шклянка
-яйка (жаўток) - 1 шт.
-смятана - 1/2 шклянкі
-лаўровы ліст - 1-2 шт.
-перац (гарошак) - 5-8 шт.
-соль - па густу
-зеляніна - па густу
-вада - 3 л.
Мяса насекчы ці пакласці ў рондаль суцэльнымі кавалкамі, добранька прамыць, заліць вадой. Паставіць на пліту і давесці да кіпення. Калі вада закіпіць, зменшыць тэмпературу, зняць пену, пакласці моркву, цыбулю, спецыі і варыць да гатовасці мяса.
Пакуль варыцца булён, прамыць пярлоўку ў некалькіх водах і заліць вадой, даць пастаяць. Затым адварыць пярлоўку да гатовасці. Грыбы нарэзаць і абсмажыць на алеі.
Салёныя агуркі нарэзаць саломкай, падрыхтаваць шклянку расола. Паккласці ў булён грыбы, салёныя агуркі. Дадаем ў суп пярлоўку, бульбу, спецыі і варым яшчэ 15 хвілін. Уліваем агурочны расол.
Адлучыць жаўток ад бялку і злучыць са смятанай, акуратна перамяшаць. Ўліць расцёртую з жаўтком смятану ў суп. Суп варта пасаліць і закіпяціць. Пры падачы пасыпаць суп зелянінай кропу
|