-смятана - 4 г..л.
-маргарын - 2 ст.л.
-булён рыбны - 1.5 л
-агуркі салёныя - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-пятрушка (корань) - 1/2 шт.
-морква - 1 шт.
-бульба - 5 шт.
-крупа пярловая - 1/2 шклянкі
-пікша – 500 г
-зеляніна (дробна нарэзаная) - 1 ст.л.
-соль - па густу
- спецыі - па густу
-агурочны расол - па густу.
Перабярыце і добра прамыйце груцу, заліце кіпенем (1:3) і адварыце пры слабым нагрэве, зачыніўшы вечкам. Рыбу разрабіце на паляндвіцу. З костак і галавы (без жабраў) сварыце булён, працэдзіце.
Карэнні і цыбулю нарэжце саломкай і абсмажце на маргарыне. Агуркі нарэжце саломкай, папярэдне ачысціўшы ад скуркі і выдаліўшы насенне, прыпусціце ў булёне.
У кіпячы булён пакладзіце крупу і варыце пры слабым кіпенні 20 хвілін, дадайце кавалачкі рыбы, нарэзаную брусочкамі бульбу, абсмажаныя карэнні, варыце яшчэ 10 хвілін, пакладзіце агуркі, лаўровы ліст, перац, запраўце пракіпячоным агурочным расолам, соллю, давядзіце да гатовасці.
У талеркі пакладзіце па кавалачку рыбы, наліце расольнік, дадайце смятану і зеляніну
|