- ласось (кансерваваны) - 1 слоік
- агуркі салёныя - 1-2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- бульба - 2-3 шт.
- морква - 1 шт.
- карэнні (для супу) - па густу
- рыс - 1 жменя
- цэдра - 1/2 цытрыны
- часнык - 1 долька
- таматавае пюрэ - 1 ст.л.
Вычышчаныя ад скуркі салёныя агуркі, рэпчатую цыбулю, моркву, корань пятрушкі нашаткаваць, заліць алеем, дадаць 1/3 шклянкі вады і тушыць пад вечкам на слабым агні.
Калі вада выпарыцца, тушаную гародніну пакласці ў кіпячую ваду, ўсыпаць рыс і варыць да гатовасці рысу.
Дадаць тамат-пюрэ, затым нарэзаную брусочкамі бульбу. Калі бульба сварыцца, пакласці ў расольнік кансервы, часнык, тоўчаны з соллю, і цытрынавую цэдру.
|