-кансервы "ласось натуральны" - 1/2 слоікі,
-агуркі салёныя - 50 г,
-цыбуля рэпчатая - 30 г,
-бульба - 100 г,
-морква - 20 г,
-корань пятрушкі - 5 г,
-рыс - 5 г,
-цэдра -1/5 цытрыны,
-часнык - 3 г,
-алей - 20 г,
-тамат- пюрэ - 10 г.
Вычышчаныя ад скуркі салёныя агуркі, рэпчатую цыбулю, моркву, корань пятрушкі нашаткаваць, заліць алеем, дадаць 1/3 шклянкі вады і тушыць пад вечкам на слабым агні.
Калі вада выпарыцца, тушаную гародніну пакласці ў кіпячую ваду, ўсыпаць рыс і варыць да гатовасці рысу. Дадаць тамат-пюрэ, затым нарэзаную брусочкамі бульбу.
Калі бульба сварыцца, пакласці ў расольнік кансервы "Ласось натуральны", часнык, тоўчаны з соллю, і цытрынавую цэдру.
|