Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    РАСОЛЬНІК З СУБПРАДУКТАМІ ПТУШКІ

    - субпрадукты

    - пятрушка (корань) - 3 шт.

    - пастарнак (корань) - 1 шт.

    - салера (корань) - 1 шт.

    - цыбуля рэпчатая - 4 шт.

    - шчаўе – 100 г

    - шпінат ці салата – 100 г

    - агуркі салёныя - 2 шт.

    - масла сметанкавае – 40 г

    - сліўкі ці малако – 300 г

    - яйка - 1 шт.

    - булён ці вада - 1.5 л.

     

    Субпрадукты - галовы, шыйкі, крыльцы - апарваюць, з галоў вымаюць вочы, страўнікі разразаюць на 2 часці, выдаляюць змесціва і здымаюць унутраную скурку, сэрца надразаюць і выдаляюць кроў.

    Ногі апарваюць, чысцяць ад скуркі і адсякаюць кіпцюры. Апрацаваныя субпрадукты мыюць, апарваюць, яшчэ раз прамываюць, заліваюць гарачай вадой ці булёнам і вараць 1 - 2 гадзіны.

    Печань вараць асобна. Затым булён зліваюць, працэджваюць, даюць настаяцца, праз 15 - 20 хвілін здымаюць з булёна тлушч, а булён выкарыстоўваюць для расольніка.

    Гатовыя субпрадукты рассякаюць: шыйкі на 3-4 часці, крыльцы на 2 - 3 кавалка, галаву на 2 часці ўздоўж, ногі на 2 - 3 часці, страўнік, сэрца і печань наразаюць лустачкамі .

    Падрыхтаваныя субпрадукты заліваюць булёнам і падаграваюць. У кіпячы булён кладуць гародніну, прыпушчаныя агуркі і вараць 5-10 хвілін. Затым дадаюць нарэзанае лісце шчаўя і шпінату ці салаты, спецыі, соль, агурочны расол па густу і вараць да гатовасці.

    Расольнік можна рыхтаваць без шчаўя і шпінату. Пры падачы ў расольнік кладуць кавалачкі субпрадуктаў , дадаюць льезон, пасыпаюць зелянінай. Асобна падаюць ватрушкі з тварагом.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (20.07.2014)
    Праглядаў: 190 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar