-агуркі (салёныя) - 5 шт.
-вешанкі – 400 г
-бульба - 3 шт.
-рэпчатая цыбуля - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-зялёная цыбуля - 1 пучок
-пятрушка - 1 пучок
-кроп - 1 пучок
-алей - 1-2 ст.л.
-вада булён - 1 л
-соль - па густу
-перац - па густу
-лаўровы ліст
-смятана.
Нарэзаць цыбулю і здрабніць на тарцы моркву. Вешанкі нарэзаць адвольна. Цыбулю і моркву патушыць на масле на працягу 5-10 хвілін. Дадаць вешанкі і бульбу, нарэзаную кубікамі. Заліць кіпячым булёнам ці вадой і варыць да гатовасці бульбы. Зеляніну нашаткаваць. Агуркі здрабніць на буйнай тарцы. Калі бульба будзе гатова (але не раней, інакш яна застанецца цвёрдай), апусціць у суп здробненыя агуркі і палову здробненай зеляніны. Даць супу закіпець, варыць 5 хвілін. Падаць суп з зелянінай і, па жаданні, са смятанай.
|