-1 курыца з трэбухамі
-10 бульбін
-6 моркваў
-6 цыбулін
-5 салёных агуркоў
-1 кг рысу
-0,5 ст. лыжкі груцы
-0,5 ст. лыжкі алею
-слоік маянэза
-соль,
-перац,
-лаўровы ліст
Засыпаем у кіпячы булён (у нас яго атрымалася каля 2 літраў) нарэзаныя кубікамі 4 бульбіны, замочаную ці папярэдне адвараную пярлоўку, затым дзве цыбуліны, пасераваныя разам з нарэзанымі саломкай трыма агуркамі. Рэшткі адваранага курынага мяса, сэрца, страўнік і печань парэжам і пакладзём у расольнік. Дадамо соль і перац, пару сталовых лыжак агурочнага расола. За 5 хвілін да канчатка варкі пакладзём лаўровы лісцік, накрыем рондаль вечкам і дамо настаяцца.
|