- шампіньёны (буйна парэзаць) – 150 г
- сметанкавае масла (для смажання) – 20 г
- сліўкі (35%) - 400 мл
- курыны булён - 1/2 шкл.
- малако - 2 шкл.
- рэзкія затаўкі - па густу
- смятана (мяккі сыр) - 3/4 шкл.
- партвэйн ці сухое шэры - 3/4 шкл.
- брусніца (для ўпрыгожвання) – 40 г.
Пасмажыць буйна нарэзаныя грыбы на сметанкавым масле. Перакласці ў рондаль. Калі выкарыстоўваць алкаголь, то ўліць партвэйн ці шэры. Тушыць яшчэ 5 хвілін. Ўліць сліўкі і курыны булён.
Варыць 10 хвілін, час ад часу памешваючы. Дадаць малако, давесці да кіпення. Ўсыпаць сумесь рэзкіх затавак.
Мяккі сыр без смакавых дадаткаў ці смятану ўзбіць ў пену і асноўную частку дадаць ў суп перад падачай на стол, каб страва стала больш паветранай. Кожную порцыю ўпрыгожыць ўзбітымі сліўкамі і ягадамі брусніцы.
|