- марскі акунь ці зубатка - 1 кг
- вада - 3.5 л
- баравікі - 8 шт. ці 15 - 20 шампіньёнаў (можна сушоных ці марынаваных)
- квашаная капуста - 1 шклянка
- салёны агурок - 1 шт.
- каперсы, сечаная зеляніна кропу і пятрушкі - па густу
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- мука пшанічная - 2 ст.л.
- перац - 5-7 гарошын
- агурочны расол - па густу
- масліны - 12-15 шт.
Баравікі ці шампіньёны ачысціць, нарэзаць лустачкамі і сварыць да паўгатовасці. Нашаткаваць і спасераваць рэпчатую цыбулю. Асобна на сухой патэльні (без тлушчаў) абсмажыць да залацістага колеру муку і развесці яе невялікай колькасцю вады ці булёна. Салёныя агуркі ачысціць ад скуры і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Рыбу пачысціць і нарэзаць кавалачкамі. У грыбны адвар пакласці спачатку рыбу, праз 5-7 хвілін квашаную капусту, агуркі, каперсы, цыбулю, муку, лаўровы ліст і перац гарошкам. За 5-10 хвілін да гатовасці ўвесці працэджаны агурочны расол. Пры падачы на стол у кожную талерку пакласці лустачку цытрыны, масліны ці алівы і дробна сечаную зеляніну
|