- стаўрыда – 150 г
- цыбуля рэпчатая – 30 г
- агуркі салёныя – 40 г
- морква – 25 г
- корань пятрушкі – 10 г
- каперсы – 20 г
- тамат-пюрэ – 25 г
- масла сметанкавае – 20 г
- бульба – 100 г
- цыбуля зялёная – 10 г
- зеляніна пятрушкі - па густу
- лаўровы ліст - па густу
- перац чорны гарошкам - па густу
- соль.
Паляндвіцу рыбы без скуры і костак нарэзаць кавалачкамі і адварыць з даданнем рэпчатай цыбулі, морквы, кораня пятрушкі, лаўровага ліста, чорнага перцу гарошкам і солі. У кіпячы булён, атрыманы ад варкі рыбы, пакласці абсмажаныя з таматам рэпчатую цыбулю і моркву, дадаць нарэзаную кубікамі бульбу і варыць 10 хвілін, затым увесці салёныя агуркі, вычышчаныя ад скуркі і насення і нарэзаныя саломкай кавалачкі адварной рыбы, каперсы, соль і варыць да гатовасці. Пры падачы пасыпаць дробна нарэзанай зялёнай цыбуляй і зелянінай пятрушкі.
|