- косці – 100 г
- ялавічына – 40 г
- каўбаса баранавая – 25 г
- казляціна (каўбаса конская) ці бараніна вэнджаная – 25 г
- язык ялавічны – 40 г
- цыбуля рэпчатая - 40 г
- агуркі салёныя – 40 г
- тамат-пюрэ – 25 г
- масла сметанкавае – 15 г
- смятана – 30 г
- перац чорны (молаты) - па густу
-лаўровы ліст - па густу
- соль - па густу
для клёцак:
- мука пшанічная – 40 г
- масла сметанкавае – 10 г
- яйка - 1/2 шт.
Салёныя агуркі ачысціць ад скуркі і насення, адварыць і злучыць з папярэдне спасераванай на сметанкавым масле з таматам-пюрэ нашаткаванай рэпчатай цыбуляй. Дадаць нарэзаныя лустачкамі варанае мяса, язык, баранавую каўбасу, казы, заліць булёнам, пакласці чорны молаты перац, лаўровы ліст і варыць 5-10 хвілін. Падаваць да стала з гарачымі заварнымі клёцкамі і смятанай. |