Узяць рыбы па 1 ф. на чалавека, а калі салянка запраўляецца на ялавічавым булёне, то па 1/2 ф. рыбы і па 1/4 ф. ялавічыны на чалавека. Сварыць ялавічыну асобна ад рыбы. Галавізны ўзяць 1 1/2 ф. Галавізну прамыць, заліць халоднай вадой, пракіпяціць хвілін 15, затым зліць ваду, разабраць на кавалкі, г. зн. адняць ад іх мяса, якое сварылася, а астатнія заліць 2-мя стаканамі халоднай вады, прыбавіць 1/2 ст. л. воцату, солі, перцу, лаўр. лісту, 1 цыбуліну і паставіць варыць. Нарыхтаваць карэнні, моркву, пятрушку і цыбулю, прыпусціць іх у 1/4 ф. сліўкавага масла, дадаць 1/8 ф. мукі і развесці булёнам мясным і рыбным. Прамыць галавізну і вымыць храсткі, нарэзаць іх невялікімі кавалкамі і пакласці ў салянку 1/8 ф. каперсаў, 1/8 ф. слівак, 3 штукі агуркоў ачысціць і наўскос нарэзаць, дадаць 1/2 стакана агурковага расолу і сварыць. Дадаць 2-3 л. тамата. Перад тым, як падаваць пакласці свараную, нарэзаную лустачкамі рыбу. |