- гарбуша (вэнджаная) - 2 паляндвіцы
- булён рыбны - 1.5 л
- агуркі (салёныя) - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 4 шт.
- тамат-пюрэ - 2 ст.л.
- масла сметанкавае - 2 ст.л.
- каперсы з расолам - 3 ст.л.
- масліны - 16 шт.
- перац чорны - 8-10 гарошын
- лаўровы ліст - 2 шт.
- цытрына - 1/2 шт.
- смятана - 3 ст.л.
- зеляніна пятрушкі - 1 пучок.
Паляндвіцу гарбушы нарэжце па 2-3 кавалачка на порцыю. Цыбулю нарэжце саломкай, абсмажце на масле, дадайце таматавае пюрэ і смажце пры памешванні яшчэ 10 хвілін. Агуркі ачысціце ад скуркі і насення, нарэжце лустачкамі і прыпусціце ў булёне. У кіпячы булён пакладзіце цыбулю, агуркі, каперсы з расолам і варыце пры слабым кіпенні 20 хвілін. За 10 хвілін да гатовасці дадайце кавалачкі гарбушы, перац і лаўровы ліст. Салянку запраўце смятанай, пакладзіце кружочкі цытрыны, масліны, пасыпце зелянінай пятрушкі. |