Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    САЛЯНКА ВАДКАЯ СТАРАДАЎНЯЯ

    - булён рыбны – 300 г

    - капуста свежая – 60 г

    - грыбы салёныя ці марынаваныя – 40 г

    - агуркі салёныя – 30 г

    - тамат-пюрэ – 25 г

    - масліны – 10 г

    - сала – 20 г

    - селядзец вэнджаны – 20 г

    - цыбуля рэпчатая - 40 г

    - масла сметанкавае – 20 г

    - зеляніна - па густу

    -соль - па густу

    для фрыкадэлек:

    - паляндвіца рыбная – 40 г

    - мяса крыля (крэветак) – 10 г

    - малако – 15 г

    - цыбуля рэпчатая – 5 г

    - масла сметанкавае – 5 г

    - хлеб пшанічны – 10 г

    - мука – 10 г

    - яйка - 1/4 шт.

    - перац чорны молаты - па густу

    -соль - па густу.

     

    Белакачанную капусту нашаткаваць і тушыць з вычышчанымі ад скуркі і насення, нарэзанымі ромбікамі салёнымі агуркамі, абсмажанай дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй і таматам-пюрэ. У рыбны булён пакласці нарэзанае кавалачкамі сала і паляндвіцу вэнджанага селядца, злёгку абсмажаныя салёныя ці марынаваныя грыбы, масліны, тушаную гародніну і варыць 5-10 хвілін. Асобна прыгатаваць фрыкадэлькі: нарэзаную кавалачкамі рыбную паляндвіцу без скуры і костак разам з мясам крыля (ці ж крэветкамі, крабавымі палачкамі) прапусціць праз мясасечку, дадаць дробна насечаную рэпчатую цыбулю, замочаны ў малацэ пшанічны хлеб, яйка, чорны молаты перац, соль, сфармаваць шарыкі велічынёй з грэцкі арэх, запаніраваць у муце і абсмажыць на сметанкавым масле. Пры падачы ў салянку пакласці фрыкадэлькі і дробна нарэзаную зеляніну

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (14.07.2014)
    Праглядаў: 180 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar