- асятрына - 1 кг
- сёмга - 1 кг
- галовы сёмгі - 2 шт.
- каперсы - 1 слоічак
- масліны - 1/2 слоікі
- алівы - 1/2 слоікі
- цыбуля рэпчатая (буйная) - 4 шт.,
- агуркі (салёныя) - 6 шт.
- таматавая паста - 2 ст. л.
- грыбы белыя (марынаваныя) - 2 шклянкі
- морква - 2 шт.
- пятрушка (зеляніна) - 2 пучка
- кінза (адзін) - 1 пучок
- кроп - 1 пучок
- перац-гарошак - 1 г. л.
- лаўровы ліст - 6 шт.
- рыбная нарэзка (падвэнджаная) – 200 г.
Парэзаць галовы на 4 часці, выдаліць жабры, сварыць булён. Вады наліць 2-2,5 літра. Выняць галовы, у гэтым жа булёне сварыць тое, што ў вас застанецца ад сёмгі і асятрыны, ад парэзанае кубікамі паляндвіцы (шкуры, косці, плаўнікі, абразанні). Пасля працадзіць булён і кінуць у яго моркву, парэзаную саломкай. Агонь пры гэтым - мінімальны. Парэзаць цыбулю кольцамі (паўколамі) і абсмажыць яе на алеі. Калі цыбуля пачне жоўкнуць, пакласці ў яе тамат-пасту і яшчэ пасмажыць 3-5 хвілін. Салёныя агуркі пачысціць (абавязкова!) і парэзаць кубікамі. Грыбы парэзаць кубікамі. І кінуць у рыбны булён грыбы, асятрыну, сёмгу, падсмажаную з тамат-пастай цыбулю, салёныя агуркі, зеляніну, перац, лаўр.ліст, масліны, алівы, каперсы, парэзаную саломкай нарэзку. І на маленькім агні стамляць гэта хвілін 20-30.
|