- сайра (кансервы) - 1 банка
- капуста (свежая ці квашаная) – 500 г
- тамат-пюрэ - 3 ст.л.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- масла ці смалец – 1,5 ст.л.
- сухары (молатыя) - 1/2 ст.л.
- каперсы – 50 г
- соль - па густу
-цукар - па густу.
Прыгатаваць тушаную капусту. Дробна нашаткаваць цыбулю і злёгку абсмажыць у масле, у канцы смажання дадаць тамат і, пасыпаўшы мукой, працягваць смажанне яшчэ 3-5 хвілін, пасля чаго дадаць кансервы з сайры разам з сокам і асцярожна перамяшаць, паварыць і дадаць каперсы. На змазаную тлушчам патэльню выкласці пласт капусты, кансервы з усімі даданнямі і соусам, прычыніць другім пластом капусты, параўняць, прысыпаць молатымі сухарамі, апырскаць маслам і запекчы ў духоўцы
|