- капуста квашаная - 1.2 кг
- цыбуля рэпчатая - 3-4 цыбуліны
- грыбы - 6 шт.
для смажанкі:
- мука - 1 ст.л.
- масла сметанкавае - 1 ст.л.
для запраўкі:
- смажаная вяндліна (ці смажаная свініна) – 400 г
- каўбаса – 100 г
- дзічына – 100 г
- соль - па густу
- перац - па густу
-лаўровы ліст - па густу
Грыбы адварыць. Капусту прамыць у 3-х халодных водах, адціснуць. Цыбулю дробна нарэзаць, падсмажыць з 2-3 лыжкамі масла, дадаць капусту і падсмажваць, падліваючы грыбны булён. Калі праз 1.5 гадзіны варкі капуста размягчыцца, пакласці мяса (смажаную вяндліну ці смажаную свініну, каўбасу, дзічыну ці іншага халоднага мяса). Дадаць у сумесь перцу, солі, лаўровага ліста, тушыць 30 хвілін. Зрабіць 1 лыжку мучной смажанкі, змяшаць яе з капустай і мясам і тушыць яшчэ 10 хвілін. Затым перакласці ў сатэйнік, паставіць у духоўку, у печ на 30 хвілін, пакуль салянка не падрумяніцца. |