- капуста кветкавая – 350 г
- бульба - 4 шт.
- морква - 2 шт.
- спаржа – 250 г
- грыбы – 250 г
- сметанкавае масла – 30 г
- мука пшанічная - 1 ст.л.
- цукар - 1/4 г.л.
- пятрушка (зеляніна сечаная) - 2 ст.л.
- соль - па густу.
Бульбу разрэжце напалову (дробную можна пакінуць цэлай). Кветкавую капусту падзеліце на суквецці, спаржу нарэжце кавалачкамі, моркву - кружочкамі. Гародніну прыпусціце ў падсоленай вадзе, дадаўшы палову нормы масла і цукар. Грыбы заліце халоднай вадой і давядзіце яе да кіпення. Адкіньце грыбы на друшляк, буйныя парэжце і злучыце з гароднінай. На пакінутым масле абсмажце муку, злёгку яе астудзіце, развядзіце дзвюма шклянкамі адвара, у якім тушылася гародніна, і варыце соус на слабым агні 5-7 хвілін. Прыгатаваным соусам запраўце гародніну з грыбамі, тушыце яшчэ 10 хвілін. Пры падачы пасыпце салянку зелянінай.
|