- марскі грабешок – 100 г
- цыбуля рэпчатая - 100 г
- агуркі салёныя – 60 г
- морква – 30 г
- каперсы – 10 г
- масліны – 10 г
- тамат-паста – 20 г
- масла топленае – 20 г
- смятана – 20 г
- цытрына - 1/10 шт.
- корань пятрушкі – 10 г
- лаўровы ліст - па густу
- перац чорны гарошкам - па густу
- перац чорны молаты - па густу
- зеляніна пятрушкі - па густу
- соль.
Рэпчатую цыбулю нарэзаць паўколамі, абсмажыць з тлушчам, дадаць тамат-пасту і давесці да гатовасці. Мяса марскога грабешка пакласці ў кіпячую салёную ваду, дадаць моркву, корань пятрушкі, чорны перац гарошкам і варыць на працягу 10 хвілін. Варанае мяса марскога грабешка нарэзаць тонкімі лустачкамі. У кіпячы булён, атрыманы пасля варкі марскога грабешка, пакласці смажаную цыбулю, вычышчаныя і нарэзаныя невялікімі кавалачкамі салёныя агуркі, каперсы, чорны молаты перац, лаўровы ліст і варыць на працягу 5-10 хвілін. У канцы варкі заправіць салянку смятанай і давесці да кіпення. Пры падачы ў талерку з салянкай пакласці лустачкі варанага марскога грабешка, масліны, кавалачак цытрыны, дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі.
|