-600 г рыбнай паляндвіцы,
-2 салёных агурка,
-2 цыбуліны,
-2 ст.лыжкі масла,
-2 ст.лыжкі тамат-пюрэ,
-20 г сыра,
-цукар - па густу,
-лаўровы ліст - па густу.
Для тушанай капусты:
-1 морква,
-1-2 цыбуліны,
-600 г квашанай капусты,
-2 ст.лыжкі масла ці свінога сала,
-1 ст.лыжка 3%-го воцату,
-1/2 ст.лыжкі цукру.
Цыбулю, моркву дробна нарэзаць і злёгку абсмажыць, дадаць тамат і абсмажыць усё разам. Затым пакласці квашаную капусту, падліць трохі вады ці булёна і тушыць да гатовасці, дадаць па густу воцат і цукар. Рыбную паляндвіцу са скурай нарэзаць невялікімі кавалачкамі, выкласці ў неглыбокі рондаль, пакласці дробна нарэзаныя салёныя агуркі, абсмажаныя цыбулю і тамат, уліць булён ці ваду і тушыць 10-15 хвілін. За 5 хвілін да канчатка дадаць лаўровы ліст. На змазаную маслам патэльню пакласці пласт тушанай капусты, затым рыбу разам з гароднінай і соусам, у якім яна тушылася і зверху пакінутую капусту. Паверхню салянкі разраўняць, пасыпаць цёртым сырам, паліць маслам і запекчы ў духоўцы ў плыні 10-15 хвілін. Падаваць на стол, упрыгожыўшы лустачкамі цытрыны, марынаванымі агуркамі і маслінамі.
|