- таўсталобік – 100 г
- цыбуля рэпчатая - 100 г
- агуркі – 250 г
- масла сметанкавае – 50 г
- тамат-паста - 1 г.л.
- слівы (марынаваныя) – 200 г
- цытрына - 1/2 шт.
- салера (корань) – 50 г
- соль - па густу
-спецыі - па густу.
У кіпячы рыбны булён кладуць корань салеры, пасераваную рэпчатую цыбулю, нарэзаныя лустачкамі прыпушчаныя салёныя агуркі (перад цеплавой апрацоўкай іх чысцяць ад скуркі і насення), тамат-пасту. Пры слабым кіпенні вараць 8-10 хвілін. Падаюць з кавалачкамі адварной рыбы, цытрынай, марынаванымі слівамі, пасыпаюць зелянінай. |