-1,5 л рыбнага булёна,
-400 г вэнджанай гарбушы,
-2 салёных агурка,
-4 цыбуліны,
-2 ст. лыжкі тамат-пюрэ,
-2 ст. лыжкі сметанкавага масла,
-3 ст. лыжкі смятаны,
-16 маслін,
-1/2 цытрыны,
-каперсы,
-перац чорны гарошкам,
-лаўровы ліст,
- зеляніна пятрушкі,
-соль.
Паляндвіцу гарбушы нарэзаць на кавалачкі. Цыбулю дробна парэзаць, пасераваць на масле, дадаць тамат-пюрэ і смажыць памешваючы 10 хвілін. Агуркі ачысціць ад скуркі і насення, нарэзаць лустачкамі і прыпусціць у булёне. У кіпячы булён апусціць цыбулю, агуркі, каперсы з расолам і варыць пры слабым кіпенні 20 хвілін. За 10 хвілін да гатовасці дадаць кавалачкі гарбушы, перац і лаўровы ліст. Салянку заправіць смятанай, пакладзіце вычышчаныя ад скуркі долькі цытрыны, масліны, пасыпаць зелянінай пятрушкі.
|