- вешанкі - 500 г
- капуста - 1 кг
- салёны агурок - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- таматавая паста - 2 г. л.
- цукар - 1 г. л.
- масла - 2 ст. л.
Капусту нашаткаваць, пакласці ў рондаль, дадаць масла, трохі вады, апырскаць воцатам, тушыць каля гадзіны. За 15-20 хвілін дабавіць таматавую пасту, нарэзаны агурок, цукар, соль, перац. лаўровы ліст. Вешанкі пакласці ў кіпячую ваду на 10 хвілін, затым нарэзаць лустачкамі і абсмажыць у масле. Асобна абсмажыць цыбулю, дадаць у яе грыбы. Палову тушанай капусты пакласці на патэльню, на яе грыбы і зверху выкласці астатнюю капусту. Пасыпаць сухарамі, апырскаць маслам і паставіць у духоўку на 15 хвілін. Пры падачы упрыгожыць лустачкамі цытрыны і маслінамі. Калі свежую капусту замяніць квашанай, воцат не дадаваць.
|