-1 ст.л. рапсавага алею
-1 сярэдняя морква (тонка нарэзаная)
-1 цыбуля-парэя (белая частка, нарэзаная)
-1 сярэдняя цыбуля (нарэзаная)
-1/2 качана невялікай капусты (нашаткаваць)
-1 слоік кансерваваных таматаў з заліваннем (425 г)
-4 шклянкі гародніннага булёна
-1/2 кубкі аўсяных шматкоў (буйных)
-1 г.л. сушонага кмена
-1/2 г.л. цукру
-1 лаўровы ліст
-1/2 г.л. солі
-свежазмелены чорны перац - па густу
У шырокім сатэйніку разагрэць пры сярэдняй тэмпературы масла, пакласці моркву, цыбулю-парэю, рэпчатую цыбулю, перамяшаць.
Прычыніць вечкам і, не змяншаючы тэмпературу, тушыць, пакуль гародніна не вылучыць сок, каля 10 хвілін.
Дадаць капусту і тушыць пад вечкам яшчэ 8-10 хвілін. Дадаць памідоры, булён, аўсянку, кмен, цукар, лаўровы ліст, соль і перац па густу.
Варыць, не затуляючы вечкам, каля 30 хвілін, да гатовасці аўсянкі і капусты. Выняць лаўровы ліст. Суп захоўваецца ў халадзільніку 3-4 дня.
Разаграваючы, можна развесці невялікай колькасцю булёна.
|