-750 г мякаці гарбуза, парэзанай
-1 цыбуліна, дробна парэзаная
-50 г карычневага рысу
-500 г морквы, парэзанай уздоўж
-1,2 л кіпячага курынага ці агародніннага булёна
-1/4 г л молатага мушкатавага арэха
-10 см палачка карыцы
-1/4 г л змеленых спецый (карыцы, муската)
-113 г замарожанага гарошку
-соль
-змелены чорны перац
-1 апельсін для ўпрыгожвання
1. Злучыць у вялікім рондалі гарбуз, цыбулю, рыс, моркву і гарачы булён. Дадаць спецыі, заправіць соллю і перцам па густу і кіпяціць 45 хвілін да гатовасці рысу. Дадаць гарошак і рыхтаваць яшчэ 5 хвілін. Выкінуць палачку карыцы.
2. Выразаць 4 тонкіх кавалачка з сярэдзіны апельсіна для ўпрыгожвання. З астатняга апельсіна пацерці цэдру і выдушыць сок і дадаць у суп. Падаваць у супавых талерках, упрыгожыўшы кавалачкамі апельсіна. Падаваць з хлебам з непрасеянай мукі з маслам і пятрушкай
|