Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 6
    Гасцей: 6
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ШКЕМБЕ ЧОРБА

    (балгарская страва)

    -страўнік (баранавы, свіны ці цялячы) – 500 г

    -малако - 1 л

    -алей - па густу

    -папрыка - па густу

    -соль - па густу

    для заправы:

    -часнык - 3-4 зубчыка

    -востры чырвоны перац - па густу

    -вінны воцат - па густу.

     

    Шкембе па-балгарску - страўнік, а чорба - суп. Гэты суп мае востры і апальваеючы густ (абавязкова есць гарачым). Яго часта ўжываюць з пахмелля - асвяжае. Перад ужываннем пакладзіце лыжку-другую заправы, суп павінен быць злёгку кіслым ад воцату. Дадайце і востры перац па густу. Страўнік памыць, сварыць у падсоленай вадзе (каля 1 - 1,5 л) да гатовасці, выняць з вады і нарэзаць дробна нажом (кавалачкі прыкладна 0,5 на 1 см). Вярнуць у булён, даліць малако. У патэльні нагрэць масла, усыпаць каля 1 г. лыжкі папрыкі (молаты сухі чырвоны салодкі перац), хутка перамяшаць і выліць у суп. Паставіць суп на агонь і давесці да кіпення. Падаваць гарачым. Асобна падаецца ў шкляначцы заправа. Для заправы раздушыце часнык і дадайце воцат. Падаць чырвоны перац для дадатковай вастрыні па густу.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (14.07.2014)
    Праглядаў: 197 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar