(малочны суп з мясам)
-ялавічына - 600 г
-ці цяляціна - 600 г
-ці свініна - 600 г
-тлушч - 0.5 шклянкі
-малако - 1 шклянка
-перац чырвоны - 1 г. лыжка
-перац чорны - па густу
-соль - па густу
-часнык - па густу
-воцат - па густу
Мяса заліваецца кіпенем, потым добра адбіваецца абапал. Прамываецца, заліваецца халоднай вадой і варыцца да гатовасці (ялавічына 3 гадзіны, цяляціна 2 гадзіны, свініна 1 гадзіну). Лепш за ўсё варыць пад ціскам. Добра зваранае мяса нарэзаць дробнымі кавалачкамі, булён заправіць па густу соллю і варыць яшчэ 20 хвілін. Дадаць растоплены тлушч, чырвоны перац, потым малако і чорны перац. Падаваць кавалачкі нарэзанага мяса, залітыя гарачым булёнам, запраўленыя цёртым часныком і воцатам.
|