Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    СЯЛЯНСКІ СУП З ГРЫБАМІ

    - сушоныя грыбы - 50 г

    - капуста (свежая ці кіслая) - 500 г

    - бульба - 750 г

    - морква - 100 г

    - пятрушка - 100 г

    - рэпчатая цыбуля - 50 г

    - цыбуля-парэя - 50 г

    - тамат-пюрэ - 100 г

    - топленае ці сметанкавае масла - 150 г

    - смятана - 125 г

    - соль - па густу

    - лаўровы ліст - па густу

    - перац - па густу

    -зеляніна пятрушкі ці кропу - па густу

     

    Замачыце сухія грыбы, прамыйце іх. Ачысціце карані пятрушкі і цыбулі-парэі. Пакладзіце ў рондаль і наліце вады. Ні ў якім разе не кладзіце адразу соль. Кіпеціце датуль, пакуль грыбы не стануць мяккімі.

    Кіньце дробку солі, лаўровы ліст, перац. Варыце булён датуль, пакуль грыбы не апусцяцца на дно. Булён працэдзіце скрозь марлю ці сіта.

    Грыбы, моркву, капусту парэжце, кіньце ў булён і кіпеціце датуль, пакуль морква не сварыцца напалову. Нарэжце цыбулю і абсмажце яе ў масле да залацістага колеру.

    Бульбу парэжце саломкай. Пакладзіце ў суп цыбулю, бульбу і варыце да гатовасці бульбы. Не забудзьцеся пакласці тамат і адзін раз пракіпяціце з ім.

    Суп разліце па талерках, пакладзіце смятану, пасыпце зелянінай пятрушкі ці кропу

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (03.08.2014)
    Праглядаў: 305 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar